DWA

DWA - Stadhuis in Utrecht

In mei 2019 is het Stadhuis in Utrecht heropend na een ingrijpende verbouwing met duurzame ambities. Het monumentale Stadhuis voldoet weer volledig aan de eisen van deze tijd, esthetisch en energetisch. DWA adviseerde de gemeente over de energiebesparingsmaatregelen. Na de verbouwing is het Stadhuis een inspiratievoorbeeld geworden voor duurzaam gemeentelijk vastgoed.

In opdracht van DWA heb ik een grafisch kunstwerk gemaakt van het stadhuis in Utrecht, waarin diverse technische aanpassingen terug te vinden zijn. Het was prachtig om o.a. te fotograferen op de zolder, met de oude balken van het monumentale pand en daartussen de moderne buizen en installaties.

DWA - Unilever Global Foods Innovation Centre

Ruim 500 Unilever medewerkers werken samen aan gezonde en duurzame voedingsinnovaties in het Foods Innovation Centre van Unilever in Wageningen. De nieuwe onderzoeksfaciliteit voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen dankzij een geïntegreerde samenwerking met experts op verschillende gebieden. Door het integrale design & build proces ontving het ontwerp de maximale duurzaamheidscertificering, BREEAM-NL Outstanding. Dit maakt het Foods Innovation Centre tot één van de duurzaamste gebouwen ter wereld.

DWA stond vanaf de start van het project aan de basis van het duurzame installatieontwerp. Een combinatie van bewezen technieken en innovatieve oplossingen op maat, zorgen voor een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. DWA verzorgde daarnaast het validatieproces gericht op de kwaliteitsbeheersing en borging van gebouwprestaties (commissioning) en is betrokken als BREEAM-adviseur.

Ik heb in opdracht voor DWA een grafisch kunstwerk gemaakt waarin het Foods Innovation Centre en het innovatieve werk van DWA goed tot z’n recht komt.

Tijdens het maken van de foto’s hebben wij de sfeer van pand en de mensen als bijzonder open en vriendelijk ervaren.

DWA - RWZI Deventer

Wij hebben foto's gemaakt bij de RWZI (Rioolwaterzuiveringsinstallatie) in Deventer. En van de wijk in de buurt. Vervolgens hebben we een kunstwerk gemaakt wat gaat over een mooi project waarbij het gezuiverde water gebruikt gaat worden voor de verwarming van de wijk.

DWA - EnergieRijk Den Haag.

Wij hebben foto's gemaakt van verschillende ministeries en overheidsgebouwen in Den Haag voor een kunstwerk over het project EnergieRijk. Het programma EnergieRijk Den Haag (ERDH) moet ervoor zorgen dat ruim 30 overheidsgebouwen in 2040 klimaatneutraal opereren. DWA levert hier een belangrijke bijdrage aan.

DWA bedenkt slimme, duurzame oplossingen voor gebouwen en gebieden van morgen.
www.dwa.nl